Nő: MESTERSÉGES VEGYÜLETEK ÉS A CUKORBETEGSÉG

Szeretettel köszöntelek a Tudatos Nők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz Te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1116 fő
  • Képek - 263 db
  • Videók - 71 db
  • Blogbejegyzések - 523 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 536 db

Üdvözlettel,

Tudatos Nők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tudatos Nők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz Te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1116 fő
  • Képek - 263 db
  • Videók - 71 db
  • Blogbejegyzések - 523 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 536 db

Üdvözlettel,

Tudatos Nők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tudatos Nők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz Te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1116 fő
  • Képek - 263 db
  • Videók - 71 db
  • Blogbejegyzések - 523 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 536 db

Üdvözlettel,

Tudatos Nők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Tudatos Nők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz Te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1116 fő
  • Képek - 263 db
  • Videók - 71 db
  • Blogbejegyzések - 523 db
  • Fórumtémák - 34 db
  • Linkek - 536 db

Üdvözlettel,

Tudatos Nők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A Health & Environment internetes portálon megjelent tudományos vizsgálatokon alapuló cikk szerint a nehezen lebomló szerves szennyező (POP) vegyületek – elhízással párosulva – még a lakosságra jellemző koncentrációban is növelik a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét.
Míg az egyes típusú cukorbetegség esetén az inzulintermelés nem megfelelő a szervezetben, addig a kettes típusnál a sejtek inzulinnal szembeni érzékenysége csökken, ami hosszabb távon az inzulin termelésének csökkenését eredményezi. A világ fejlett országaiban negyedik leggyakoribb halálokként nyilvántartott betegséget – hazánkhoz hasonlóan – a lakosság 5–10 százalékánál diagnosztizálják. A betegség gyors „terjedését” mutatja, hogy 2001 és 2010 között a kettes típusú cukorbetegség előfordulási aránya világviszonylatban közel 50 százalékkal növekedett, ráadásul egyre fiatalabb korban alakul ki. Míg 1988-ban az USA-ban még 52 év volt a betegséggel diagnosztizáltak átlagéletkora, 2000-re ez 46 évre csökkent.
A betegség kockázati tényezői között a genetikai hajlamosító tényezők és az életkor mellett az életmód szerepe a leginkább ismert. A tudományos vizsgálatok szerint azonban az olyan nehezen lebomló (POP) anyagoknak is, mint például a DDT, PCK-k és dioxinok, fontos szerepe lehet a betegség kialakításában. A szervezetben lévő magasabb POP-koncentráció növeli a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét. A betegségben szenvedők esetén az átlagosnál 30 százalékkal magasabb a fent említett káros vegyületek koncentrációja. Egyes kutatók szerint a POP-vegyületek szerepe igen fontos a betegség kialakulásában. A feltételezés szerint az elhízás nem elegendő a betegség kiváltásához, ahhoz a mérgező anyagok jelenléte is szükséges.

A vizsgálatok szerint a betegség előidézéséhez már az a háttérszennyezettség is elégséges lehet, amivel a mindennapok során találkozik szervezetünk!

Márpedig annak ellenére, hogy a PCB-k gyártását 40 éve befejezték, ezek az anyagok még mindig megtalálhatóak a környezetben. Az amerikai Betegségmegelőzési Központ (Centers for Disease Control and Prevention) vizsgálatai szerint 38-szor gyakrabban alakul ki a kettes típusú cukorbetegség, ha a szervezetben magas a POP-vegyület koncentrációja.
A POP-vegyületek leginkább az állati eredetű élelmiszerekkel kerülnek be szervezetünkbe. Ez az állati takarmányok szennyezettségének mérséklésével csökkenthető. Lazacokkal végzett kutatások szerint tisztább tápokkal akár 80%-kal is csökkenthető a termékek POP-tartalma. Valószínűsíthető, hogy az állati eredetű ételek mellőzésével még ennél nagyobb mértékben is csökkenthető az expozíció.
Problémát jelent, hogy az orvosok többsége sem ismeri a mesterséges vegyületek jelenléte és a cukorbetegség kialakulása közötti kapcsolatot, így azt gyakran csak a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozási szokások rovására írják.

Címkék: cukorbetegsÉg mestersÉges vegyÜletek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu